Locatie: Alphen aan den Rijn. | Voor: Alpha Trade Center v.o.f. te Rijswijk.

Nadat niet lang geleden het pand van de Rabobank bij het Alpha Trade center in Alphen aan den Rijn is opgeleverd heeft Rijndorp Installaties ook opdracht gekregen om een naast gelegen “Zuid gebouw” te verzien van de gewenste elektrotechnische installaties.

 

Alpha Trade center

Het Alpha Trade Center betreft een nieuwbouwproject dat is ontworpen door het innovatieve, internationale architectenbureau CEPEZED en is gelegen in het Groen Hart te Alphen aan den Rijn. Tegenover de rust van de polder staat de dynamiek van het Alphen aan den Rijn van nu. Een groeiende stad waar de moderne ondernemer zich vestigt. Het totale project is voor verhuur beschikbaar en omvat ca. 35.000 m2 verdeeld over ca.11.400 m2 kantoorruimte en ca. 23.600 m2 multifunctionele ruimte. Het complex bestaat uit 5 markante kantoorgebouwen, variërend van ca. 1.950 m2 tot ca. 2.500 m2 verdeeld over 4 verdiepingen, die uitsteken boven het parkeerdek en daaronder gelegen multifunctionele ruimten. Dit zal het idee geven alsof men op een hoger straatniveau staat, zoals bij de ingang van de vertrekhallen voor Schiphol.

De kantoren

De kantoren kenmerken zich voor het gebruik van nieuwe en hoogwaardige materialen en voldoen aan de hedendaagse eisen. Aanwezig zijn onder andere een gescheiden toiletgroep en een pantry per verdieping. De kantoren kunnen enerzijds volledig worden geïntegreerd met de multifunctionele ruimten, maar zijn ook apart te bereiken. (Alpha Trade center)

De multifunctionele ruimten

De multifunctionele ruimten op de begane grond krijgen een hoogwaardig karakter en zijn uitermate geschikt als o.a. showroom, ruimte voor research, ontwikkeling, productie en instructie. Deze ruimten krijgen een vrije hoogte van ca. 8 meter. De hoogte geeft de mogelijkheid tot aanleg van een tussenvloer waardoor efficiënt kan worden omgesprongen met de indeling. Binnen het totale complex zijn de units weergegeven ter indicatie, wijzigingen en aanpassingen voor specifieke gebruikerswensen zijn mogelijk, waaronder een andere indeling. In totaal zullen er bij het Alpha Trade Center ca. 550 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Alpha Trade Center is een project met vele mogelijkheden!

(Tekst: www.alphatradecenter.nl)

 

Voor dit project realiseert Rijndorp Installaties de volledige elektra- en brandmeld-/ ontruimingsinstallatie.

Je bekijkt nu Alpha Trade Center “Zuid gebouw”