Een goed ingericht data- en telecomsysteem is van groot belang. Zo leggen wij netwerken aan, telefooninstallaties en DECT-systemen.

Data installaties

De data installatie (het netwerk) is de verbinding in uw organisatie. U moet daarom volledig op deze data installatie kunnen vertrouwen. Daarom eist u natuurlijk de hoogste kwaliteit van deze data installatie.

Rijndorp Installaties kan voor u deze data installatie aanleggen, uitbreiden, doormeten of certificeren. Deze installatie wordt aangelegd met de kwaliteit die u van ons gewend bent en voldoet dus uiteraard aan alle geldende normen.

Naast de traditionele Cat. 5 en Cat. 6(a) kunnen wij uw installatie ook voorzien van glasvezel bekabeling voor nog snellere communicatie. Bij glasvezel wordt licht door lange vezels van optisch zeer helder glas gestuurd om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie.

DECT-systemen

U wilt toch ook altijd bereikbaar zijn en dat uw klanten niet hoeven te wachten op een desbetreffende persoon binnen het bedrijf? Om te zorgen dat medewerkers direct bereikbaar zijn is bijvoorbeeld een DECT-systeem. Een draadloos DECT-systeem kan bestaan uit een eenvoudige DECT telefoon voor woon-werk verkeer of een uitgebreide installatie voor bedrijfsomgeving en brede scholen. Met een draadloos DECT-systeem kan men met vele merken toestellen communiceren. Als eenmaal zo’n systeem is geïnstalleerd kan men alle kanten op. Raken toestellen defect, kunnen deze eenvoudig vervangen worden, soms zelfs door andere merken.

DECT in de zorg

Het DECT-systeem is een communicatiesysteem op zich. De DECT-technieken kunnen numerieke informatie of tekstberichten naar de DECT-telefoon van een mobiele zorgverlener sturen, zoals het toestelnummer, het kamernummer van de bewoner en het alarmtype. De zorgverlener kan direct op dezelfde DECT-handset een gesprek voeren met de bewoner of patiënt die de alarmmelding maakte.

Een DECT-systeem is opgebouwd uit modulaire componenten. Hierdoor kunt u dit systeem naar uw wens ombouwen. Door het ESPA-protocol en I/O (ingang/uitgang)-interfaces kunt u een DECT-systeem koppelen aan diverse andere communicatiesystemen.

U kunt een verpleegroepsysteem direct aan een DECT-systeem koppelen. De alarmmeldingen van patiënten verschijnen dan onmiddellijk als tekstberichten in het scherm van de DECT-handsets van het zorgpersoneel.

Via de alarmkiezer kan een patiënt of bewoner een alarm maken. De zorgverlener ontvangt het alarm op de DECT-handset als een tekstbericht. Hij kan vervolgens via de handset de alarmkiezer terugbellen en een gesprek voeren met de desbetreffende patiënt of bewoner.

De meldbank stuurt alle alarmmeldingen van de alarmkiezer door naar het DECT-systeem en registreert deze. Alle alarmmeldingen zijn dan ook op een later tijdstip op te vragen in de meldbank.

Als u het intercomsysteem aan het DECT-systeem koppelt, kunt u vanuit elke willekeurige intercompost de DECT-handset van een zorgverlener bellen. Zodra de zorgverlener het gesprek aanneemt, kan hij communiceren met de persoon bij de intercompost.