Locatie: Maarsbergen. | Voor: De Lelie Vastgoed BV te Bussum.

Vrijdag 29 mei zijn Ron van Ommen en Frank Veltman (beide directeur van Rijndorp Installaties) afgereisd naar het in juli 2008 opgeleverde Grand Hotel Amrâth Amsterdam om daar samen met opdrachtgever De Lelie Vastgoed uit Bussum hun handtekening te zetten onder de contracten voor het leveren en monteren van de elektrotechnische installaties van het nieuw te bouwen 4-sterren hotel in Maarsbergen.

Persbericht Amrâth Hotels

Hilversum, januari 2009 – Op 12 februari 2009 wordt om 16.00 uur het startsignaal gegeven door dhr. R. Pamboer, Wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de nieuwbouw van een geheel nieuw Hotel Maarsbergen met 93 viersterren kamers en 8 zalen. Ook komt hier een nieuw La Place Restaurant aansluitend aan het meer dan twee eeuwen oude monumentale rietgedekte “’t Voorhuys”.

Motel Maarsbergen blijft tijdens de bouw gewoon open

De Wethouder zal de eerste steen, gelegd bij de start bouw van Motel Maarsbergen op 4 April 1960, opnieuw leggen als start van het nieuwe Hotel. Hiermee geeft hij aan dat de onderneming Motel Maarsbergen verhuist naar het nieuwe Hotel en dus de continuïteit gewaarborgd is, maar nu op eigentijds luxe viersterren niveau. Ondertussen blijft – tot de verhuizing – Motel Maarsbergen met haar wegrestaurant, serre, 6 zalen en 40 overgebleven kamers, haar gasten van harte welkom heten. Alleen het achterste gedeelte is begin 2009 gesloopt om plaats te geven aan de nieuwbouw.

Toekomst vernieuwd Hotel Maarsbergen

Directe aanleiding voor de vernieuwing is de verbreding van de A12 en de verlegging van de afslag, die dwars door de tijdelijke bebouwing komt en dwingt tot herinrichting van het terrein. Na de voltooiing van het nieuwe ****Hotel Maarsbergen, het moderne La Place en het reeds aanwezige Tango zelftankstation, voldoet de locatie Maarsbergen weer helemaal aan de behoeften van de huidige snelweggebruiker en de regio. Door zich verder te profileren als “Poort van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug” zal de locatie ook grote aantrekkingskracht op de toerist hebben.

Upgrading locatie Maarsbergen fase 1:

Nieuw ****Hotel Maarsbergen vervangt *** Motel Maarsbergen

Het nieuwe Hotel Maarsbergen zal 93 viersterren kamers bevatten, waaronder 6 suites en een MIVA hotelkamer (mindervalide kamer). Ook komen er op de begane grond 8 zalen, een restaurant en een bar. Eind 2009 begin 2010 is de bouw voltooid. Het huidige – enigszins gedateerde – oude Motel omvatte 66 ***kamers en 6 zalen. Het is een bekend afspraak- en vergaderpunt gezien haar centrale ligging: “Maarsbergen centraal en optimaal”. Zodra het nieuwe hotel klaar is, verhuist de onderneming Motel Maarsbergen BV met haar personeel hierheen. Dan wordt het oude gebouw van het Motel gesloopt, behalve uiteraard het rijksmonument “’t Voorhuys”, ooit een halteplaats voor postkoetsen.

Dynamiek van de snelweg en TGV, romantische rustplek te midden van de natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Hotel Maarsbergen ligt ingeklemd tussen de drukke snelweg A12 bij Utrecht en de spoorweg naar Arnhem en Duitsland, waar TGV en Intercity’s razen. Toch ligt pal achter het hotel, tussen snelweg en spoorweg, een super stil natuurgebied met een rijke flora en fauna. Vanuit Maarsbergen is het ideaal om het zojuist opgerichte Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug te voet of op de fiets te verkennen. Vele toeristen hebben dit al ontdekt. Maarsbergen wil graag “de poort” zijn van dit Nationale Park. Om dit te benadrukken wordt tegelijk met de eerste steenlegging een “insectenhotel” geopend.

Komst La Place Restaurant : fase II

Zodra het oude motel achter ‘t Voorhuys is gesloopt, start hier de bouw van een nieuw La Place Restaurant met in totaal ruim 900m2 oppervlak (770 m2 nieuwbouw en 140m2 ‘t Voorhuys) la Place is bekend vanwege de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de verse bereiding ter plaatse. Het is de meest succesvolle Nederlandse restaurantformule op dit moment. Aan de kop van dit nieuwe restaurant ligt het oude Rijksmonument “’t Voorhuys” dat gerestaureerd wordt. Verwacht wordt, dat La Place eind 2010, begin 2011 open gaat.

Geschiedenis Motel Maarsbergen

Oorspronkelijk maakt de halteplaats voor postkoetsen deel uit van de landgoederen van de familie Godin de Beaufort. Indertijd – 50 jaar geleden – was Motel Maarsbergen een horeca-innovatie, rechtstreeks geïmporteerd uit de USA. In 1996 kocht de familie van Eijl het van de toenmalige eigenaren. Een van hen de heer Tijsseling bleef directeur: in feite was dit de eerste eigen horeca exploitatie van de familie van Eijl en daarmee de opstart van de latere Amrâth Hotels & Restaurants BV., die nu 15 hotels omvat (plus insectenhotel). De heer B. Tijsseling werd uiteindelijk financieel directeur van de Amrâth Groep en is inmiddels met pensioen. Door van Eijl werd flink geïnvesteerd in Maarsbergen, o.a. de aanbouw van een serre aan het wegrestaurant (meer licht en gezelligheid), 28 extra hotelkamers in tijdelijke bouw. Ook werd een zelftankstation Tango aangetrokken, waar veel automobilisten uit de regio op af komen. Motel Maarsbergen was altijd een van de grootste werkgevers van Maarn en vele jonge mensen hadden (en hebben) hier hun eerste werkervaring.

Architect, aannemer, adviseurs en opdrachtgever

Het ontwerp is van architectenbureau dhr./mevr. Ir Houdijk uit Vlaardingen. De aannemer is Pellikaan bouw uit Tilburg. Opdrachtgever is De Lelie Vastgoed, de ontwikkelings-maatschappij van de familie van Eijl. Er is een investering van meer dan € 12 mln. mee gemoeid.

Amrâth Hotels

Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van 40 miljoen euro werk aan zo’n 450 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. Nieuw geopend en spraakmakend is het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het oude Scheepvaarthuis dat krap een jaar na de opening in juni 2007 al een prominente rol speelt in het rijtje van de Amsterdamse tophotels. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar – Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth hotels en het vastgoed is in handen van de familie Van Eijl. Zie voor meer informatie www.amrathhotels.com en www.vaneijl.nl.

 

Voor dit project realiseert Rijndorp Installaties de volledige elektra-, brandmeld-/ ontruimings- en data-installatie, inbraak-, toegangscontrole en CCTV-installatie, audio- en CAI-installatie.

Je bekijkt nu Amrâth Hotel Maarsbergen