Locatie: Binnestad Haarlem. | Voor: van Wijnen Bouw.

Rijndorp Installaties is betrokken bij de renovatie en nieuwbouw gemeentehuis Zijlpoort te Haarlem. Op de locatie, begrensd voor Raaks, Gedempte Oude Gracht, Zijlstraat en Korte Zijlstraat wordt de nieuwe huisvesting voor de gemeente Haarlem gerealiseerd.

Hiervoor worden de naoorlogse gevels aan de Korte Zijlstraat en Zijlstraat gesloopt en de gevels aan de Raaks en de Gedempte Oude Gracht gerenoveerd. De stalen ramen met de fijnmazige roedeverdeling (in 1970 gesloopt) worden gereconstrueerd. De centrale hal aan de Gedempte Oude Gracht wordt met een groot bedrijfsrestaurant opnieuw het kloppend hart van dit stadskantoor voor de gemeente Haarlem. De nieuwe kantoorvleugels in NZ-richting worden uit gebroken donkerrood metselwerk opgetrokken. Deze stedelijke blokken, met fijnzinnige vensterdetails omsluiten een stadstuin, toegankelijk vanaf de Zijlstraat. De gebouwdelen worden aan elkaar geregen door een transparante zone met corridors, trappen en reften. In de basement is Club Sportive gehuisvest.

Voor dit project realiseert Rijndorp Installaties de volledige elektra-, brandmeld-en ontruiming en inbraakbeveiliginginstallatie incl. het inbouwpakket.

Je bekijkt nu Renovatie en nieuwbouw gemeentehuis Zijlpoort Haarlem