Locatie: Amsterdam. | Voor: IBB Kondor BV te Oegstgeest.

Vrijdag 10 juli keerden Ron van Ommen en Frank Veltman terug met het nieuws dat Rijndorp Installaties weer een grote opdracht binnen heeft gehaald. Aan de IJhaven in Amsterdam wordt een complex met 216 appartementen gebouwd waar Rijndorp Installaties de elektrotechnische installatie voor gaat aanbrengen.

Bij de Oostelijke Handelskade/Veemkade, een van de laatste onbebouwde plekken van de Piet Heinkade, is door Kristal Projectontwikkeling in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot het project Nieuw Argentinië ontwikkeld. Het project bestaat uit drie afzonderlijke complexen die voorzien zijn van een drielaagse parkeergarage die onder de eerste twee blokken wordt gerealiseerd.

In tegenstelling tot de zakelijke bebouwing van de Oostelijke Handelskade is voor dit project gekozen voor de stijl van de pakhuizen van vroeger. Aan de oostzijde sluit het complex aan op het naastgelegen gebouw MySide. Aan de westzijde sluit blok 3, qua bouwhoogte, aan op het naastgelegen gebouw Wilhelmina.

De begane grond met entresol wordt ingevuld met bedrijfsruimten die een bijdrage leveren aan de levendigheid op straat. In de bedrijfsruimte van blok 3 wordt ruimte gereserveerd voor een broedplaats voor kunstenaars. De verdiepingen daarboven zijn bestemd voor huurappartementen. In blok 3 worden tevens 9 sociale huurappartementen gereserveerd voor de opvang van zwerfjongeren.

Oorspronkelijk doel van het projectontwerp van de buitenlandse architecten Krier&Breitman was verkoop. In 2005 herontwikkelen Het Oosten en Kristal dit project naar een verhuurproject.

 

Voor dit project realiseert Rijndorp Installaties de volledige elektra-, videofoon- en brandmeld/ontruimingsinstallatie.

Je bekijkt nu 216 appartementen Nieuw Argentinië