Locatie: De Lier. | Voor: Waal Ontwikkeling & Bouw uit Vlaardingen.

De Heeren van Alkemade is een appartementencomplex in de Lier dat bestaat uit 23 appartementen. Bouwtijd 2010-2011. De architect heeft zich laten inspireren door gebouwen en woningen in de directe omgeving. Het ontwerp past harmonieus te midden van de bestaande bouw op deze plek.

De combinatie van donkerrode bakstenen en veel glas geeft het gebouw zowel moderne als klassieke accenten. Met zijn vijf bouwlagen en top-penthouses is het project een blikvanger eerste klas aan de Sportlaan. De aannemer is Waal Ontwikkeling & Bouw uit Vlaardingen.

Het gebouw is gefundeerd op in het werk gestorte vibropalen, het heeft een geïsoleerde systeemvloer, kalkzandsteen wanden en breedplaatvloeren met prefab onderdelen. De gevel bestaat uit metselwerk en op de bovenste verdieping een leiengevel. op de bovenste verdieping een leiengevel. De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in hardhout.

 

Voor dit project realiseert Rijndorp Installaties de volledige elektra-installatie inclusief de voorzieningen voor het domoticasysteem.

Je bekijkt nu De Heeren van Alkemade